o baki

Otišla je brzo i onako kako je živjela u miru. Tu noć sam vidjela da je smrt nastupila, pokušala sam je ugrijati, ali tijelo koje je pred smrt nije moguće ugrijati. Uspjela sam proučiti, zagrliti je i zahvaliti joj se za sve što je učinila meni samo mi je malčice stisla ruku kao znak da me je čula. Oko šest sam probudila mamu, nije joj ništa bilo jasno jer prethodni dan je bila s njom u bolnicu gdje je primila dvije infuzije, a oni su je odlučili poslati kući. Zadnjih dana pritisak joj je bio niži imala je jako slab apetit i nije htjela ranije u bolnicu jer je govorila da je mi najbolje pazimo. Zaista smo se trudili uvijek, ali i tih dana smo se organizovali nije bila sama. Tjerala sam je da jede znale smo se i posvađati. Posljednih mjeseci je govorila meni poljubi me, zgarli me što i jesam, ali sad mi je malo mogla bih još iako jesam za sa svojih 30 godina mnogo. Već je oko sedam sati i opet smo pozvale hitnu gdje su jedva došli, ali ona nije bila pri svijesti. Dali su joj malo inzulina nije imala problem s istim, ali eto ni bi li došla sebi i jeste na par minuta, onako konfuznu su mi je odveli i nije se vratila. Umrla je na aparatima majka i ja smo s njom otišle i bile smo uz nju, majku su čak na kratko pustili u intezivnu gdje se i ona pozdravila s njom. U hitnoj je uspjela kako ne znam reći meni da me voli i da je pamtim po našim pričama, a mami u intezivnoj samo klimunuti glavom. Umrla je oko sedam naveče za ramazan uoči petka, to sve govori o njoj kakva je bila osoba. Otišla je brzo za dva dana u miru takva je i bila uvijek u miru. Kada smo dobili stvari iz bolnice jer se prethodni dan spakovala samo je nisu zadržali kada sam raspakivala u nesesru sam pronašla svoju sliku i tu sam se rasula. Kako vrijeme odmiče teže mi je s početka sam bila kao jaka za majku, ali već griješim i na poslu nemam koncetracije. Mislim dobro sam ja, ali friško je to još sve boli jebeno boli. Nema je ovdje na kauču da leži ili sjedi da pričamo, shvatila sam da bježim iz kuće hodam ili noćim kod drugarica bude mi lakše. Provalila sam momka da hoće da me zaprosi nažalost nije dobar u sakrivanju, ali voljela bih da je ona tu da vidi sve što treba doći i tako dalje. Ali ona nije tu tako je Allah odredio svi imamo određeni vijek trajanja, tako je propisano bilo drugačije nije moglo biti. Bako hvala ti na svemu, sretna sam jer smo ostali porodica držali se jedni za druge i gledali smo svi na sve načine da joj se odužimo. Drago mi je što sam joj par godina kupovala i davala novac u znak da joj se odužim, iako nisam uspjela kao ona meni eto bar jesam malo. Drago mi je što smo s njom bili do samoga kraja, a ona je nama ostavila sve. Nikada te neću zaboraviti uvijek ćeš biti moja duša, da ti Allah podari džeenet Amin. Ni slučajno da ne pišete zašto kažem baka ispoštujte bar glumeći i ne treba da vas to zanima iako vam nije jasno.

11 komentara

  1. ooooo Carol 🙂 Pa jeli to moguce ? Nakon toliko vremena. Nevjerovatno je da sam pomislio na te prije par dana i eto prizvo te 🙂
    Zao mi je za tvoj gubitak bake, suosjecam i razumijem jer sam i ja izgubio mnogo osoba a i inace ja vrlo postujem te nase stare i dobre nane i bake i dede i tetke i majke isl. Nazalost nema tu utjehe, samo ti ostaje da se prilagodis. Znam da ti je baka mnogo znacila jer si ranije pisala o njoj.

  2. Neka dragi Bog obaspe svojom svjetlošću i pažnjom tvoju dragu baku♥️
    Prekrasno si joj sjećanje napisala.
    Sjećam se, kao jučer, kada si pisala kako razvija pitu i kuha. S puno si ponosa uvijek pisala o svojoj baki.
    Ti sada imaš jednu dušu koja na tebe uvijek pazi.

Komentariši